Zašto ujutro trebate piti vodu s limunom

9-tajni-modnih-stilista
9 tajni modnih stilista
Decembar 1, 2013
japanke-intro
Kako od starih japanki napraviti nove sandale
August 12, 2014

Zašto ujutro trebate piti vodu s limunom

voda-s-limunom

 Pomaže radu probavnih organa

Ne samo da topla voda s limunom stimulira probavni sistem, nego čisti i podstiče rad jetre. Također pomaže probavnim kiselinama sa probavljanjem i eliminacijom.

Jača imunitet

Limun je bogat vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C je odličan u borbi protiv prehlade, a askorbinska kiselina pomaže apsorpciji željeza koje igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta.

Alkalizira tijelo

Ako je vaše tijelo u hroničnoj pH neravoteži, podložno je bolestima. Iako se limun čini kiselim, on posjeduje izuzetna alkalizirajuća svojstva i sjajan je način da se osigura pH ravnoteža, naročito ako vaša prehrana uključuje mnogo mesa, sira i/ili alkohola.

Pomaže detoksikaciji organizma

Limunska voda je prirodni diuretik, što znači da pomaže vašem tijelu da izbaci tečnosti i toksine. Limunska kiselina također može maksimizirati enzime koji stimuliraju jetru.

Vraća energiju

Iako je teško čak i pomisliti na odustajanje od jutarnje kafe, mnogi tvrde da im je limunska voda u tome pomogla već nakon par dana. Kombinacija vode i limuna pomaže povećanju dotoka kisika u krv, zbog čega se osjećamo odlično.

Održava kožu lijepom

Hronična dehidracija može učiniti da vaša koža izgleda beživotno, zato započnite svoj sa limunskom vodom. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože jer njegovi antioksidanti suzbijaju faktore starenja.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *