Začuđujući uzroci bola u vratu i ramenima i kako ih izbjeći

kako-da-osvjezite-odjecu
Kako da osvježite svoju odjeću
Novembar 24, 2013
kako-smanjiti-pore
Kako smanjiti pore na licu
Novembar 30, 2013

Začuđujući uzroci bola u vratu i ramenima i kako ih izbjeći

uzroci-bola-u-vratu

Ispostavlja se da nekoliko svakodnevnih aktivnosti izaziva bol u vratu i ramenima.

Jedna stvar koja može izazvati bol u vratu i ramenima je korištenje laptopa na površini koja vas stavlja u poziciju da gledate prema dolje, a ne pravo, što je zdravije za vaš vrat. Možete spriječiti bol u vratu  i ramenima tako što ćete se koristiti laptopom na površini koja neće izazvati naprezanje. Pravilno držanje tijela također može pomoći.

Drugi uzrok bola u vratu i ramenima može biti nešto što je veoma zdravo za vas – vaše svakodnevne tjelovježbe. To naročito vrijedi ako su vaše vježbe fokusirane na stomačne mišiće, vjerovali ili ne. Obratite pažnju kada radite vježbe kako biste uvjerili u to. Ako uočite da vam vježbe izazivaju bol u vratu, eksperimentišite da pronađete odgovarajuću poziciju tijela koja vam ne stvara probleme.

Vjerovatno najčešći uzrok bola u vratu kod žena je nošenje stvari koje izazvaju neravnotežu tijela i opterećuju prirodni balans. To uključuje nošenje stvari kao što su: torbe, baby nosiljke i čak lična tašna. Pokušajte ne pretrpavati torbe i pobrinite se da ih nosite ukoso preko ramena kako bi se težina jednako raporedila na obje strane.

Brufen, led ili zagrijavanje može pomoći ublažiti bolove u vratu i ramenima.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *