Šta učiniti da se riješite gljivičnih infekcija intimnog područja

16 zdravstenih prednosti kikirikija
Novembar 6, 2013
Kako da se osjećate 10 godina mlađe
Novembar 10, 2013

Šta učiniti da se riješite gljivičnih infekcija intimnog područja

gljivicne-infekcije

Gljivične infekcije su neprijatna tema za razgovor svakoj ženi. Što više naučite o temi, lakše ćete preuzeti kontrolu nad ovom neugodnom pojavom.

Saznajte više o vaginalnim gljivičnim infekcijama kako biste smanjili tegobe koje vam uzrokuju.

Kako biste djelovali preventivno, uvijek se dobro posušite nakon tuširanja. Višak vlage na vaginalnom području može uzrokovati gljivičnu infekciju. Gljivice se ne mogu razvijati ako nemaju dovoljno vode ili vlage.

Izbjegavajte nošenje donjeg rublja kada ste kod kuće. Vaše tijelo treba prostora za disanje. Gljivične infekcije se više javljaju u toplom okruženju. Iako ste naviknuti na nošenje donjeg rublja, trebali biste pokušati spavati bez njega. Na taj način, gljivične infekcije imaju manje šanse za nastanak.

Ako se pokušate liječiti kod kuće, posjetite doktora ako vam za sedmicu dana ne bude bolje. Danas postoje brojni medicinski tretmani, ali i domaći lijekovi koje možete probati. U svakom slučaju, nakon sedam dana morate shvatiti da vam je potrebna liječnička pomoć kako se infekcija ne bi pogoršala.

Izbjegavajte pranje i ispiranje unutrašnjosti vagine jer to ne ubija samo štetne bakterije nego i dobre. Ispiranje moše saprati zaštitni sloj što vas čini sklonijim gljivičnim, ali i drugim tipovima vaginalnih infekcija.

Jedan od najvećih neprijatelja gljivica je češnjak ili bijeli luk. Ne postoji ništa bolje kao domaći lijek. Ne koristite sirovi češnjak nego kupite tablete od češnjaka i stavljajte u unutrašnjost vagine svakih par sati za olakšanje simptoma. Pročitajte deklaraciju na kutiji od tableta i koristite samo one koje su čiste i prirodne.

U prehranu unesite više češnjaka i jogurta. Svaki dan popijte dvije šolje jogurta sa nasjeckanim češnjakom kako biste spriječili pojavu gljivičnih infekcija.

Kada kupujte medikamente namijenjene protiv vaginalne gljivične infekcije, odaberite lijekove i za vanjsku i unutrašnju upotrebu. Lijekovi za unutrašnju upotrebu će pomoći da se izliječi infekcija, a lijekovi za vanjsku upotrebu će olakšati svrbež i nelagodu.

Izbjegavajte upotrebu mirisnih proizvoda, kao što su mirisni tamponi, puderi ili sapuni. Sastojci koji čine da ovi proizvodi mirišu mogu izazvati neravnotežu prirodne vaginalne flore, što može dovesti do gljivične infekcije. Radije odaberite nemirisne proizvode kako biste ostali zdravi.

Kao što ste pročitali, postoji mnogo načiina da sebi olakšate nelagodu povezanu sa gljivičnom infekcijom. Eliminišite svrbež, peckanje i ostale simptome vaginalne gljivične infekcije koristeći se ovim savjetima i počnite živjeti ugodniji život.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *