Kako očistiti pluća

sagorite-300-kalorija
20 načina da sagorite 300 kalorija napolju
Oktobar 27, 2013
slova-na-noktima
Uredite nokte novinama
Oktobar 27, 2013

Kako očistiti pluća

ocistite-katran

Smeđi katran i nikotin koji prekrivaju vaše zidove i namještaj, prekrivaju i vaša pluća. Vaše organizam ima sposobnost samočišćenja, ali dim i tvari u dimu često preplave i zaobiđu zaštitne dlačice i sluznicu. To omogućava da katran uđe u pluća. Zbog toga se javljaju teškoće disanja i hronični kašalj. Srećom, postoje načini čišćenja pluća pušača.

Prestanite pušiti

Najlakši način da očistite pluća od katrana je da ga prestanete dodavati. Kada prestanete pušiti, pluća će se očistiti od toksina uz pomoć sljedećih savjeta.

Promijenite način prehrane

Konzumirajte dosta svježeg voća i povrća. Bijeli luk, crni luk, džumbir, alge, zeleni čaj i mnogo vode će dosta pomoći ozdravljenju vaših pluća. Što su pluća zdravija, lakše će se riješiti toksina.

Pijte biljne čajeve

Nekoliko biljaka ima svojstva koja pomažu iskašljavanju. Neke od tih biljaka su: piskavica, timjan, komorač i kardamom. Zeleni čaj je snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv oštećenja pluća.

Vježbajte

Da biste očistili pluća, morate ih uposliti. Duboko disanje i povećan protok krvi u pluća će pomoći da se eliminišu toksini. Ako ste nekada prilikom vježbanja primjetili da izbacujete sluz, to je način na koji vaš organizam čisti pluća.

Uzimajte vitamin A

Da bi vaša pluća bila zdrava uzimajte vitamin A. Dva istraživanja, provedena na miševima, pokazuju da dim cigarete smanjuje količinu vitamina A u plućima i da unos vitamina A pomaže izlječenju pluća. Poboljšanje disanja doprinosi čišćenju katrana.

Pijte vodu

Pijte velike količine vode. Voda pomaže detoksikaciji i čišćenju vašeg disajnog sistema. Također obezbjeđuje tečnost za sluz koja čisti pluća. Preporučena količina dnevnog unosa vode je 8 čaša od 2,5 dl.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *