Odabir i nanošenje maskare

6 jednostavnih dijetetskih promjena koje će vas trajno riješiti viška kilograma
Septembar 4, 2013
13 najboljih savjeta za prestanak pušenja
Septembar 4, 2013

Odabir i nanošenje maskare

maskara

Danas su veoma popularne vještačke trepavice koje vam za tren oka daju glamurozan izgled. No, za pogled koji obara dovoljan je pravilan odabir i nanošenje maskare. Sljedećih par savjeta će vam u tome pomoći. 

Uviti ili ne uviti?

Ako je urađeno pravilno, uvijanje trepavica ima efekat „otvaranja” oka. Pobrinite se da se koristite uvijačem dovoljno širokim da pokrije cijelu liniju trepavica i da su gumeni jastučići pravilno postavljeni. Uvijek uvijajte trepavice prije nanošenja maskare; ako to uradite poslije nanošenja maskare, trepavice će biti sklone lomljenju.

Nanošenje maskare

1. Višak maskare sa četkice obrišite o maramicu.

2. Nemojte pumpati četkicu. Ovo će napuniti zrakom maskaru i izazvati sušenje.

3. Držite četkicu paralelno sa podom, radite od korijena do vrhova trepavica. Okrećite četkicu da odvojite trepavice i izbjegnete stvaranje grudvica.

4. Uvijek nanosite maskaru na gornje trepavice odozdo. Nanošenje odozgo će spustiti trepavice prema dolje.

5. Da spreiječite nastanak grudvica, pustite da se maskara osuši između nanošenja. Nanesite jedan ili dva sloja za suptilniji izgled, a za dramatičniji efekat nanesite tri ili četiri sloja.

6. Kada skidate maskaru nemojte vući ili trljati trepavice jer to iritira područje oka i može uzrokovati ispadanje trepavica. Nanesite sredstvo za skidanje šminke na vatu, pritisnite na trepavice i lagano obrišite.

Prava crna maskara djeluje sjajno na svakome. Ako imate svijetlo plavu ili crvenu kosu, odaberite smeđu maskaru za postizanje prirodnijeg izgleda. Ostavite trendi boje kao što je plava tinejdžerima.

Ne dijelite svoju maskaru sa drugima! Maskara je potencijalno plodno tlo za razvoj bakterija koje mogu uzrokovati infekciju oka. Mijenjajte svoju maskaru svaka tri mjeseca.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *