Njega kože nakon sunčanja

Prehranom do zdrave kože
August 15, 2014
Njega kože nakon sunčanja
August 18, 2014

Njega kože nakon sunčanja

njega-koze-nakon-suncanja

Ko ne voli malo zabave na suncu?! Plaža može biti savršen način da se provede dan, ali i da priuštimo svojoj koži koristan tretman. Ako imate na umu ovih par koraka, možete biti sigurni da će vam koža biti zahvalna, kao i vaš um kada se vratite kući potpuno osvježeni.

 

1. Tuširanje i hidratizacija

Zasigurno ste nanijeli sloj kreme za sunčanje i plivali u slanoj morskoj vodi; vrijeme je da očistite svoje tijelo od svega što se nataložilo na koži. Odaberite hidratantni gel za tuširanje.
Odmah nakon posušivanja nanesite hidratantni maslac za tijelo. So i sunce isušuju kožu tako da ju je potrebno rehidratizirati. Ako ga nanesete odmah nakon posušivanja, koža će zadržati svu vlagu koju je upila ispod tuša.

2. Hidratizirajte svoja stopala

Znate kako je sjajan osjećaj hodati po pijesku bez japanki? Na taj način pružate svojim stopalima fantastičan prirodni piling. Pa i ako obično ne hodati bosi, počnite; pijesak je savršen prirodni piling. Odvojite vrijeme da istrljate svoja stopala u pijesku. Trljajte ih sa svih strana kako biste zahvatili sve dijelove.
Važan korak koji može čekati do auta ili kuće: hidratantna krema! To je obavezno! Sada kada ste uklonili mrtvu kožu sa stopala i nakon izlaganja slanoj vodi, potrebno je da ih hidratizirate jer će bez toga izgledati neuredno. Nakon nanošenja kreme, uočit ćete da vaša stopala izgledaju kao da ste imali pedikuru.

3. Ukrotite svoju kosu

Kada ste a plaži, kosa često može biti neposlušna. Prije nego uđete u vodu, kosu malo pokvasite i nanesite regenerator. To će spriječiti zapetljavanje kose, ali će joj pružiti i zaštitni sloj. Kada se vratite s plaže, dobro operite kosu, a regenerator držite 5-10 minuta. Počešljajte se širokim češljem.

4. Njegujte lice

U zavisnosti od toga da li je dan na plaži bio vjetrovit, vaše lice je možda bilo izloženo prirodnom pilingu od pijeska. U tom slučaju, zadnja stvar koja je potrebna vašem licu je dodatni piling kod kuće. Koristite neko nježno sredstvo za umivanje da saperete kremu za sunčanje pa nanesite hidratantnu ili noćnu kremu.

5. Njegujte usne

Nadamo se da ste na plaži nanijeli balzam za usne sa zaštitnim faktorom jer usne mogu lako izgorjeti na suncu. Ali bez obzira jeste li nanijeli balzam ili niste, osjetit ćete da su usne malo isušene. Nanesite obični balzam za usne ili vazelin. Usne će odmah biti hidratizirane i meke.

6. Voda, voda, voda

Teško je imati na umu 8 čaša vode dok izgledate slatko u svom kupaćem kostimu ležeći na ležaljci. Ali kada dođete kući, možete to nadoknaditi, popijte par čaša vode i odmah ćete se osjećati bolje.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *