Kako smanjiti pore na licu

Začuđujući uzroci bola u vratu i ramenima i kako ih izbjeći
Novembar 26, 2013
9 tajni modnih stilista
Decembar 1, 2013

Kako smanjiti pore na licu

kako-smanjiti-pore

Kako starite, izloženost suncu i stres doprinose gubitku kolagena i elastičnosti što pore na licu čini većim i vidljivijim. Ali možete popraviti štetu uz pomoć ovih savjeta. Vaš mlađi izgled vas čeka.

 

Izbacite sapun

Pranje lica dva puta dnevno pomaže čišćenju nečistoća i masnoće u porama tako da one izgledaju manje. Koristite nježno sredstvo za umivanje bez sapuna (sapun može ostaviti trag koji blokira pore), najbolje sa cinkom kao ključnim sastojkom, kako bi se dovela u ravnotežu produkcija masnoće kože.

Koristite kremu koja smanjuje pore

Kada je koža hidratizirana, izgleda ujednačenije, a velike pore manje primjetne. Najbolje je da ujutro i naveče nanosite nekomedogenu kremu (kremu koja ne začepljuje pore). Koristite losion koji koji sadrži ekstrakt sjemena leće, koji oplemenjuje pore stimulišući proizvodnju kolagena.

Uvedite sedmični tretman kože

Rad čelija se usporava starenjem pa je koži često potrebna pomoć da se riješi odumrlih stanica kože koje se nakupljaju u porama. Da bi vaša koža bila glađa, nanesite sredstvo za čišćenje, piling, losion ili masku sa salicilnom kiselinom. Ali budite oprezni, ovaj djelotvorni sastojak može isušiti kožu pa ga koristite samo jednom sedmično.

Još neki savjeti za zatezanje pora

Nanosite make up bazu prije pudera kako bi se popunile rupice i fine linije. Nosite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili više da zaštitite lice. Previše sunca je loše za kolagen i uzrokuje manju gipkost kože. Nemojte stiskati ili dirati mitesere. Tako će bakterije sa vaših prstiju ući u pore što samo može dovesti do više mitesera. Pijte više vode. Zaslađeni napici mogu uzrokovati porast inzulina što će dovesti do proizvodnje viška sebuma koji ispunjava i začepljuje pore.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *