Kako da izbijelite zube kod kuće

15 modernih dnevnih i večernjih kombinacija
Septembar 30, 2013
Kako uvesti red u svoj iPhone
Oktobar 1, 2013

Kako da izbijelite zube kod kuće

prirodno-izbjeljivanje-zuba

Nema sumnje u to da je jesen teška sezona za vaše zube zbog silne kafe, čajeva i kapučina koje pijete kako biste se ugrijali. Sigurno se pitate kako zube održati biserno bijelima bez skupih tretmana.

Ovo je pet jednostavnih, efikasnih i jeftinih pripravaka koji će vam pomoći da održite osmijeh u najboljem izdanju tokom cijele jeseni!

Pripravak br.1

Za ovo su vam potrebni svakodnevni proizvodi za domaćinstvo.

Potrebno vam je:

– Vaša omiljena pasta za zube
– 1 čajna kašičica sode bikarbone
– 1 čajna kašičica hidrogen peroksida
– ½ čajne kašičice vode.

Sve sastojke izmiješajte i nanesite na četkicu za zube i četkajte kao inače. Ponavljajte postupak jednom sedmično dok ne postignete željeni rezultat. Kada postignete željenu bjelinu, pokušajte se ograničiti na korištenje ovog pripravka jednom mjesečno.

Pripravak br. 2

Jeste li ljubitelj banana? Ako niste, postat ćete nakon što ovo čujete! Zube možete izbijeliti tako što ćete nježno trljati zube unutarnjom stranom kore banane oko dva minuta, jednom ili dva puta dnevno. Banane su poznate po svojim fenomenalnim mineralima kao što su kalij, mangan i magnezij, koji se apsorbuju u zube i vraćaju im prvobitni sjaj. Isti rezultati se mogu postići i sa unutarnjom stranom kore narandže.

Pripravak br. 3

Za još jedan voćni pripravak za izbjeljivanje zuba, ispasirajte jagode i pomiješajte sa malo sode bikarbone. Kiseline iz jagode poliraju i izbjeljuju zube. Ograničite se na upotrebu ovog pripravka na jednom mjesečno.

Pripravak br. 4

Sigurno ste upotrebljavali hidrogen peroksid za čišćenje manjih rana i posjekotina, ali jeste li znali da vam može pomoći da izbijelite zube? Nanesite malu količinu hidrogen peroksida na normalnu pastu za zube prije pranja ili na vatu kojom ćete potom minut ili dva nježno trljati zube prije pranja. Ovo će izbijeliti vaš osmijeh u roku od par sedmica!

Pripravak br. 5

Druga efikasna i sigurna metoda izbjeljivanja zuba je nanošenje maslinovog ulja.  Koristite čistu krpu ili vatu da nanesete ulje, dvije do tri minute prije redovnog pranja zuba.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *