Izbijelite svoj osmijeh pomoću svjetlosti

Kako sebi olakšati život
Septembar 22, 2013
404
Septembar 30, 2013

Izbijelite svoj osmijeh pomoću svjetlosti

smile

Kada želimo izbijeliti zube, na raspolaganju su nam različiti tretmani izbjeljivanja. Međutim kada smo u žurbi, najčešće se odlučujemo za lasersku ili svjetlosnu metodu, jer ova metoda izbjeljivanja zuba štedi vrijeme, a rezultati su vidljivi isti dan.

 

Prije tretmana izbjeljivanja, možete očekivati temeljito ispitivanje kako bi se odredile tri stvari: tip mrlja na zubima, zdravlje vaših zuba i desni te potencijalna osjetljivost na izbijeljivanje i svjetlo.

Dalje, vaš stomatolog će ustanoviti osnovnu boju vaših zuba. Ovo može uključivati slikanje kako bi se izmjerila efikasnost tretmana. Zatim, vaše usne i desni će se prekriti da bi se zaštitile od rastvora za izbjeljivanje. Na desni se nanosi barijera koja ih štiti od iritacije ili spaljivanja.

Gel za izbjeljivanje se nanosi na zube i akcelerator svjetlosti/izbjeljivanja se aktivira. Budući da većina formula hidrogen peroksida prestaje djelovati nakon 20 minuta, gel se najčešće uklanja i nanosi se novi. Sesija se može ponoviti tri puta tokom jedne posjete ovisno o težini mrlja i osjetljivosti pacijenta.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *