Kako se našminkati za savršen selfie

Hrana koja pomaže da lakše zaspite
Novembar 4, 2014
Quick Methods In Elixinol Review – What's Needed
Januar 1, 2019

Kako se našminkati za savršen selfie

savrsen-selfie

Volite selfije, ali niste uvijek zadovoljni kako vam lice izgleda izbliza? Onda vjerovatno griješite sa šminkom. Stoga, poslušajte ovih par kratkih, ali korisnih savjeta prije no što se uslikate...

 Generalno pravilo za lice

Izbjegavajte svjetlucavu šminku, podloge za lice sa teksturom i hidratantne kreme, zato što postoji velika vjerovatnoća da će se reflektovati zbog čega ćete izgledati kao duh ili iscrpljeno na slici.

Korištenje BB kreme ili pudera je obavezno prije nanošenja šminke. Odaberite mat puder i pri nanošenju posebnu pažnju obratite na T-zonu, kako bi lice izgledalo manje sjajno.

Koristite korektor jednu nijansu svjetliji od vaše kože kako biste izgledali prirodnije.

“Nikada ne preskačite rumenilo. Ne želite izgledati blijedo na fotografiji. Također je veoma važno da odaberete odgovarajuću nijansu. Odlučite se za bronzer koji je par nijansi tamniji od vaše kože ili rumenilo u prirodnim tonovima. Koristite matirani bronzer kako biste izbjegli preznojen izgled ili to da izgledate kao da ste nanijeli šljokice na lice.

Za punije oči

Šminka za oči treba biti takva da „otvara“ oči i da vam daje budan izgled. Nanesite tuš za oči ili kreon na oba očna kapka za puniji izgled. Maskara je također obavezna i to u crnoj boji jer se bolje ističe, naglašava oči i privlači pažnju.
Ako imate podočnjake ili tamne krugove oko očiju, nanesite korektor. Na selfiju želite izgledati odmorni, puni energije, a ne kao da vam je potrebna jedna tura spavanja.

Za savršeno napučene usne

Koristite ruževe blijedih nijansi i ocrtajte ih olovkom za usne u odgovarajućem tonu.
Ako želite izgledati odvažno, nanesite crveni ruž za usne. Nemojte koristiti svjetlucave ruževe zato što će zasjeniti ostatak lica. Da bi usne izgledale još ljepše, prije i poslije nanošenja ruža, nanesite balzam za usne. Ne želite ispucale usne na svom selfiju.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *