6 najboljih makeup boja za smeđe oči

najprljavije-tajne-vase-kuhinje
Najprljavije tajne vaše kuhinje (i kako ih očistiti)
Oktobar 29, 2013
papagaj
5 razloga da nabavite papagaja
Oktobar 31, 2013

6 najboljih makeup boja za smeđe oči

6-najboljih-boja-za-smedje-oci

 

Kobaltno sjenilo

estee-lauder

Smeđa boja je mješavina svih osnovnih boja, tako da za njih postoji mnogo mogućnosti. Smeđim očima idealno pristaju jarko plave sjene koje smeđe oči čine bogatijim. Električna sjena za oči kao što je ova, jednostavno čini da oči dođu do izražaja.

Maskara u boji patlidžana

mally-volumizing-mascara

Ljubičaste nijanse najbolje pristaju očima boje lješnjaka. Oči već imaju raznolike tonove tako da ne trebate dramatično sjenilo da biste postigli kontrast.

Zelenkasto-zlatno sjenilo

eyeshadow-sumptuous-olive

Za lijep makeup očiju pokušajte sa zelenom bojom. Zeleni tonovi dolaze u širokom rasponu, od mat do metalik boje i sve se savršeno uklapaju sa smeđim očima.

Sjenilo boje bakra

josie-maran

Unesite toplinu u neutralan makeup, kao što je tupe ili boja kosti, bakrenim sjenilom na vanjskim polovicama kapaka. To će naglasiti boju vaših očiju i dodati malo teksture.

Modro sjenilo i lajner

 elizabeth-arden

Duboka plava je najbolji izbor za dnevni makeup. Također animira smeđe oči bez da izgledaju teško (poput crne).  To stvara blagi, ali privlačan kontrast.

Zlatno sjenilo

loreal-infallible

Tople metalik boje čine da smeđe oči jednostavno blješte. Zlatno sjenilo ističe čak i najmanji najgovještaj zlatne boje u očima.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *