Uputstvo za pravljenje holandske pletenice

kombinacije-naslovna
Trendi odjevne kombinacije za jesen/zimu
Oktobar 9, 2013
boja-za-kosu
Podmladite se bojom za kosu
Oktobar 11, 2013

Uputstvo za pravljenje holandske pletenice

holandska-pletenica-naslovna

 

Untitled-3

Korak po korak

  • Počnite tako što ćete počešljati kosu kako biste uklonili moguće čvorove prije nego pođete plesti pletenicu. Ova pletenica otprilike počinje iznad desnog oka i spušta se nalijevo, ali vi po želji možete promjeniti stranu. Uzmite 3-4 cm kose u obliku trougla i podijelite je na tri dijela.

 

  • Započnite svoju pletenicu tako što ćete desni dio provući ispod srednjeg. Zatim dodajte malo kose na sredinu, pa lijevi dio ispod desnog. Dodajte malo kose na sredinu (sada na desnoj strani) i provucite je ispod.

 

  • Ponavljajte postupak dok ne dođete do kraja, uvijek dodajući kosu sa obje strane. Držite pletenicu blizu linije lica. Kada dodajete kosu na desnu stranu, uzimajte je sa stražnjeg dijela glave. Dok dodajete kosu ravnajte je češljem kako se ne bi mrsila. Kada završite, osigurajte kraj elastičnom trakicom.

Povucite pletenicu!

Ovo je najvažniji korak koji će promijeniti izgled pletenice, naročito ako imate tanku kosu. Potegnite je nježno na stranu i vaša pletenica će izgledati deblje. Ova pletenica će bolje uspjeti na dugoj kosi, a ako imate dugu, a stepenasto ošišanu kosu, vrhovi kose će se izvlačiti i trebat ćete ukosnice i lak za kosu.

 holandska-pletenica3

holandska-pletenica4

 

holandska-pletenica 2

 

holandska-pletenica

 

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *