Dakle, srest ćete bivšeg…

Kako pobijediti nesanicu
Oktobar 2, 2013
Šta čini dobrog prijatelja
Oktobar 3, 2013

Dakle, srest ćete bivšeg…

susret sa-bivsim

Dobili ste poziv na zabavu, piknik ili vjenčanje na kojem će biti i vaš bivši. Umjesto da to vidite kao nastavak Sudnjeg dana, počnite se pripremati kao da idete na crveni tepih.

Uložite u novu haljinu

Taj sjajni osjećaj kada nosite nešto novo i u čemu izgledate dobro, dobro će doći u ovakvoj prilici: Uvijek je dobro biti u svom najboljem izdanju kada se susretnete s bivšim, bez obzira na to kakav je bio prekid.

Povedite pratnju

Nema potrebe da preturate po svojim kontaktima kako biste našli odgovarajuću pratnju. Idealna osoba za ovo je prijatelj koji je dobro informisan o vašoj situaciji i koji zna o vašim osjećajima prema bivšem (veliki je bonus ako još i dobro izgleda). Ići s nekim koga ne poznajete dok su vaše misli okupirane bivšim, nije dobra ideja. Nemate muškog prijatelja koji bi ovo učinio za vas? Nemojte brinuti, i prijateljica može podjednako dobro obaviti posao!

Uredite kosu

…i nokte također. Pobrinite se da izgledate kao malo bolja verzija sebe. Mali trud može učiniti da se bilo koja djevojka osjeća kao djevojka od milion dolara, plus tako neće izgledati da se previše trudite. Nemojte se pojaviti a manikurom starom tri sedmice, naročito ako imate običaj grickati nokte. Ako vas nikada prije nije vidio da nosite šminku, nemojte se pojaviti sa vještačkim trepavicama i crvenim ružem za usne. Ne želite ostaviti utisak da se previše trudite. Posjetite frizerski salon i uredite frizuru.

Stavite svoj parfem

Taj parfem koji nosite od 8. razreda? Onaj kojeg je uvijek komentarisao? Za tu priliku nanesite ga malo više nego inače. To će kod njega probuditi uspomene na neke zajedničke momente, u suštini – uspomene na vas.

Pobrinite se i za dijelove koje neće ni vidjeti

Ovo vam se možda neće učiniti potrebnim jer vam on više neće prići dovoljno blizu, ali ćete se osjećati mnogo sigurnije kada su svi dijelovi tijela u savršenom stanju. Preporučujemo vam depilaciju voskom nekoliko dana prije susreta. Kada ste već u kozmetičkom salonu, nemojte žaliti da potrošite malo više i uradite i depilaciju nogu. Nema ljepšeg osjećaja od savršeno mekanih i glatkih nogu. Čak iako ćete samo vi uživati u njima.

Dajte instrukcije prijateljima

Ovo djeluje samo ako imate povjerljive prijatelje koji će prisustvovati istom događaju. Ako imate prijateljicu ili dvije koje će biti u blizini i koje ne izgledaju površno poput plastike kada im dajete instrukcije, neće škoditi da vam malo pripomognu. Neka se jednostavno pojave pred njim i ispričaju o vašem diplomskom, divnom novom stanu ili odmoru na koji ćete zajedno ići. Bolje iz njenih usta nego iz vaših, je li tako?

Budite umjereni

Pa, on vam je dao nogu i slomio vam srce, a vama je ostalo da borite sa viškom kilograma zbog silnih kolačića koje ste jeli da se utješite? Ne dozvolite da on čuje o tome! Ne dopustite da čuje vaše gunđanje! Neka vaše vrijeme koje ćete provesti s njim bude kratko, slatko i pozitivno.

Zaplešite

Zabavite se. Naročito ako ste na zabavi ili društvenom okupljanju, pobrinite se da se vaš svaki korak ne vrti oko njega, bez obzira koliko vam to teško bilo. Uživajte u plesu sa svojim prijateljicama. Samo nemojte pretjerivati, nemojte se ponašati nametljivo ako inače niste takva osoba. Vjerujete nam — on će vas primijetiti, i to ne na način koji želite.

Savršeno tempirajte svoj izlazak

Samo zato što on ostaje do kraja, ne znači da i vi morate. Tempirajte svoj izlazak tako da izgleda kao da imate pametnijih stvari da radite. Jer ako dobro razmislite, vjerovatno i imate. Ali tu nema mjesta za njega.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *