Kvalitete lijepe žene

10 jednostavnih načina za izbjegavanje stresa
Oktobar 24, 2013
Kako očistiti pluća
Oktobar 27, 2013

Kvalitete lijepe žene

sta-zenu-cini-lijepom 

Saznajte šta je to što ženu čini lijepom iz muške perspektive.

Mnogi muškarci traže lijepu ženu s kojom mogu provesti ostatak života. Kada su u potrazi za lijepim ženama, lovci na suprugu paze na sve kvalitete koji ženu čine lijepom, ne samo vanjske. Mnogi pogrešno shvataju termin -ljepa i koriste ga kao pridjev koji opisuje fizički izgled, a ustvari ovaj termin je sveobuhvatan i ne opisuje samo vanjski izgled nego i karakteristike ličnosti.

Fizička privlačnost

Vanjska, vidljiva privlačnost je karakteristika koja se najčešće povezuje sa lijepim ženama. Žene koje posjeduju ovu karakteristiku su ugodne oku i prirodno privlačne pripadnicima suprotnog spola. Iako su sprovedena mnoga istraživanja o ljepoti, naučnici su otkrili da se fizička ljepota ne može definisati. Svako je lijep nekome.

Pouzdanost

Lijepe žene su pouzdane i čuvaju povjerene im tajne. Pouzdane žene se odupiru porivu da podjele te informacije s drugima i možete im vjerovati da stvari koje ste im rekli ostaju između vas i nje. Ova kvaliteta je visoko poželjna kod odabira partnera, jer to omogućava normalnu komunikaciju, bez tajni i skrivanja.

Ljubaznost

Žene koje su ljubazne misle o osjećanjima drugih prije nego što oni sami djeluju tako da to utječe na njihove odluke. Pružaju pažnju drugima kada god su u mogućnosti i rade sve da izazovu sreću kod drugih. Žene koje posjeduju ovu osobinu žele usrećiti ljude oko sebe i stavljaju svoj iza interesa drugih.

Suosjećanje

Suosjećajne žene se mogu zamisliti „u tuđim cipelema“ i donositi odluke u skladu s tim. Ovakve osobe brinu o tuđim osjećanjima i pomažu drugima da prebrode emocionalne izazove. Posjedovanje ove karakteristike čini ženu lijepom jer je izdvaja iz mase i čini je kvalitetnim i brižnim životnim partnerom.

Predanost

Lijepe žene su predane. Predmet ili zadatak kojemu su predane varira od osobe do osobe, ali način na koji demonstriraju svoju predanost je isti. Žene koje posjeduju ovu osobinu ispunjavaju obećanja, ostaju vjerne svom okruženju i spremne su i skrenuti sa svog puta za ostvarenje viših ciljeva.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *