10 sigurnih pop-pjesama za djecu

Happy-Family-with-Trained-Dog1
Kako odabrati pravog psa za vašu porodicu
Septembar 19, 2013
palacinke
Najbolji recept za palačinke
Septembar 21, 2013

10 sigurnih pop-pjesama za djecu

One Direction

Naravno da želite da vaše dijete sluša prikladniju muziku i zato vam donosimo 10 sjajnih pop-pjesama koje su savršene za male slušaoce.

 1. “Firework” – Katy Perry

Pjesme Katy Perry su „neuobičajeno čiste” i naglašavaju samopouzdanje. Ne sadrže psovke ni reference na seks ili opijate te ohrabruju djecu da se uzdignu iznad svojih nesigurnosti. Naprijed djevojko!

 

2. „Stereo Hearts” – Gym Class Heroes featuring Adam Levine

Ova ljubavna pjesma uspoređuje srce pjevača sa stereom koje kuca za njegovu pravu ljubav – prilično pitoma stvar. Pjevat ćete zajedno sa svojim stereom kada slušate ovu pjesmu koju izvodi američki bend Gym Class Heroes sa Adamom Levinom, liderom benda Maroon 5.

 

3. „I'm Only Me When I'm With You” – Taylor Swift

Ova slatka pjesmica koju izvodi Taylor Swift je zdrava melodija koju može slušati cijela obitelj. Njezin zaštitni znak, country pop zvuk, će pokrenuti vašu djecu i natjerati ih da zaplešu.

 

4. „Stronger” (What Doesn't Kill You)” – Kelly Clarkson

Ova pjesma je prava girl power himna. Čista pozitiva!

 

5. „Good Feeling” – Flo Rida

Common Sense Media opisuje ovu pjesmu kao „čistu, pozitvnu rep melodiju”. Govori nam da budemo jaki i pratimo svoje snove.

 

6. „Lights” – Ellie Goulding

Izvucite disko-kuglu iz ormara i pojačajte ovu techno-pop melodiju koju izvodi Ellie Goulding iz Velike Britanije. U ovoj pjesmi nema zrelih tema i prepuna je mašte i zabave.

 

7. „What Makes You Beautiful” – One direction

Možete biti bez brige kada je ova optimistična ljubavna pjesma u pitanju. Potražite na You Tube kako osmogodišnji reper Matty B izvodi ovu pjesmu. Prilično slatko!

 

8. „Feel Again” – OneRepublic

Cijela obitelj može bezbrižno uživati u zvucima ove pop-pjesme koja govori o oporavku od bola zbog izgubljene ljubavi.

 

9 „Steal My Kisses” – Ben Harper

Ova pjesma koju izvodi Ben Harper govori o dječaku koji pokušava ukrasti poljubac od svoje djevojke, ali može biti zabavno da je pjevate dok jurite za svojim mališanima pokušavajući da im ukradete par poljubaca. Ne može slađe od toga!

 

10. „Home” – Philip Phillips

Ovo je prva pjesma pobjednika američkog Idola, Philip Phillipsa. To je priča o nadi i ohrabrenju. „Znaj da nisi sama. Jer ću ovo mjesto učiniti tvojim domom.” Njegov hrapavi glas zajedno sa gitarom čini ovu pjesmu zaraznom i možete se uhvatiti kao je nesvjesno pjevušite cio dan.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *