Kako uvesti red u svoj iPhone

Kako da izbijelite zube kod kuće
Oktobar 1, 2013
Pravila i uslovi korištenja
Oktobar 1, 2013

Kako uvesti red u svoj iPhone

oraganizacija-aplikacija-iPhone

Sa toliko korisnih i pristupačnih aplikacija, vaš telefon lako postaje haotičan i neorganizovan. Pročitajte ove korisne savjete koji će vam pomoći da bolje organizujete svoj iPhone.

 

Korak 1: Kategorizirajte aplikacije

Da biste organizovali svoje aplikacije, prvo ih trebate kategorizirati i izbrojati. Ovo možete lako učiniti tako što ćete spojiti svoj iPhone na kompjuter i pokrenuti iTunes. Kliknite Apps na lijevoj strani i pokazat će vam se broj aplikacija koje ste skinuli, kao i one koje se trebaju ažurirati.

Korak 2: Organizirajte aplikacije u foldere

Glavni cilj ovog procesa je odvajanje aplikacije u organizovane foldere. Da biste imali bolji pogled na vrste i tipove aplikacija na vašem telefonu, kliknite dugme Genres (Žanrovi) na iTunesu. Ovo će vam pokazati broj aplikacija u svakoj od kategorija kao što su socijalne mreže, fotografije i igre. Veoma je važno znati broj aplikacija u svakoj kategoriji da biste mogli odlučiti kako organizovati aplikacije i foldere.

Korak 3: Vrijeme je da počistite

Klikom na Sort By (Sortiraj po) opciju ispod Apps (Aplikacije) kartice, moći ćete vidjeti sve vaše aplikacije iz svake kategorije. To je sjajan način da vidite koje se aplikacije preklapaju pa će vam biti lakše da eliminirate duplikate. Kada deselektirate aplikacije na iTunesu, one će biti uklonjene sa vašeg telefona, ali ne i iz biblioteke. Ako kasnije shvatite da trebate aplikaciju koju ste već obrisali, jednostavno je ponovo selektirajte i aplikacija je ponovo na vašem telefonu.

Korak 4: Skoro gotovo

Sada sve što trebate učiniti je napraviti foldere u koje ćete smjestiti svoje aplikacije. Ovo možete učiniti dok ste još spojeni na iTunes ili direktno s telefona. Jednostavno povucite aplikaciju na vrh druge aplikacije iz iste kategorije da kreirate folder. Folderi mogu sadržavati do 12 aplikacija (16 na iPhone 5). Sada se ne morate beskrajno kretati kroz stranice da nađete aplikaciju koju trebate. Jednostavno kliknite na folder sa odgovarajućim žanrom i pretraga je završena.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *