5 razloga da nabavite papagaja

6-najboljih-boja-za-smedje-oci
6 najboljih makeup boja za smeđe oči
Oktobar 30, 2013
20-frizura-za-djevojcice-naslovna
20 kreativnih frizura za djevojčice
Novembar 2, 2013

5 razloga da nabavite papagaja

papagaj

 

Nisu skupi

papagaj2

Za razliku od pasa i mačaka, pticama je samo potrebno malo hrane i vode. Ptice najviše jedu sjemenke, ali  dobro je dopuniti njihovu ishranu voćem i povrćem. Samo pazite da im ne dajte hranu kao što je avokado, sjemenke od jabuke, luk, čokolada i gljive – ove namirnice su veoma otrovne za naše male pernate prijatelje.
Pored hrane, najveći trošak je kupovina kaveza. Ne trebate čak kupovati ni specijalni pijesak za dno kaveza, možete ga obložiti papirima.

Inteligentni su

papagaj3

Reći nekome da ima ptičiji mozak možda zvuči kao uvreda, ali istina je da su ptice jedne od najinteligentnijih stvorenja u životinjskom kraljevstvu. Razmislite o tome: koja druga životinja nauči da imitira ljudske pokrete i izgovara riječi!?

Nisu zahtjevni

papagaj1

Ptice ne zahtjevaju ni blizu pažnje kao psi i mačke — ne trebate ih šetati, zabavljati ili dresirati. Također, mnogo je lakše počistiti kavez nego nered iza psa.

Savršeni su za male prostore

papagaj5

Dovesti psa ili mačku u mali prostor nije najpametnija ideja, jer jednostavno tu nema dovoljno mjesta za njih da trče i da se zabavljaju, a da ne unište namještaj. Sa pticama to nije slučaj. Za njih vam je samo potreban prostor na koji možete spustiti kavez.

Društveni su

papagaj4

Papagaji su veoma društvene životinje i mogu se više vezati za vlasnika nego psi i mačke. Vaš papagaj će uvijek biti tu da sluša vaše žalbe o napornom danu i tješi vas svojim simpatičnim cvrkutanjem.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *