Kako držati nered pod kontrolom

feel fat
Osjećate se debelo? Krivite djecu!
Septembar 21, 2013
djeciji nastup
3 načina da djeci olakšate javni nastup
Septembar 22, 2013

Kako držati nered pod kontrolom

messy

 

Imate li žarište nereda u kući?

Znate na koje mjesto mislimo – tamo gdje se gomilaju stvari koje nemaju mjesto ili stvari za koje nam treba malo više vremena da ih vratimo na njihovo mjesto. Svaka kuća to ima! Najgora stvar kod toga je da nered samo raste i raste.
Ono što je počelo sa dvije-tri koverte, brzo se pretvorilo u lavinu pošte, ključeva, kataloga i sami Bog zna čega još. Pa, ne više! Odlučite da poduzmete akciju i da stvari dovedete u red.

Odaberite jedan ugao sobe koji ćete iskoristiti za kućni ured. Možda se čini kao luksuz imati taj prostor samo za sebe, ali imajte na umu da bi vam bez toga neko drugo mjesto postalo tlo za nered.
Nered se najlakše stvara kada sa djecom nešto pravite, crtate, režete i sl. Većina nas sve to ostavi na stolu. Umjesto da napravite kreativno i produktivno radno mjesto, sve što ustvari uradite je da napravite policu za sve one „Zaista ne znam gdje ovo da stavim” stvari kojim se svakodnevno koristimo.

Zvuči poznato? Rješenje?

nettocollection-felt-boxes1Kutije, kutije, kutije!

 

Kada god imate dilemu u vezi sa organizacijom doma, odgovor je uvijek – kutije! Pletena korpa, jednostavna plastična posuda ili obična kartonska kutija umotana u neki lijep papir će podjednako dobro poslužiti. Stavite ih na sto i moći ćete i dalje, kada ste u žurbi, ubaciti stvari koje obično držite na stolu, samo što to sada izgleda atraktivno, uredno, a radna površina ostaje čista.

Kada se korpa napuni, vrijeme je da stvari vratite na svoje mjesto. To će vam uštedjeti vrijeme – za 10 minuta sve će biti na svom mjestu.

Ovo se pokazalo kao veoma dobra ideja, stoga možete dodati par kutija u svaku sobu na mjesta na kojima se skuplja nered.

Pratite nas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *